Nieuws

Beleef de boerenpicknick op Hoefwoning

4 april 2019
Marlies Kreutz heeft op onze boerderij stage gelopen en zij heeft een filmpje gemaakt over wat de boerenpicknick inhoudt. Het resultaat is superleuk en geeft een prachtige weergave van de picknick. Bekijk snel het filmpje: https://vimeo.com/205943696 

Filmpje over het boerenleven op Hoefwoning

6 juli 2016
Marlies Kreutz heeft op onze boerderij stage gelopen. Wij kunnen natuurlijk vertellen dat ze heel veel goed werk op de Hoefwoning heeft verricht, maar Marlies was ons voor. Ze heeft zelf haar werkzaamheden met een GoPro action camera gefilmd. Het resultaat is superleuk en geeft een prachtige weergave wat er allemaal op de boerderij gebeurt. Bekijk snel het filmpje: https://vimeo.com/171605254

Picknicken op vaderdag

9 juni 2016
Verras je man/vader/opa met een bourgondische picknick onder de perenboom. Laat hem genieten van de prachtige polders van Maasland. Maak kennis met de nieuwsgierige blikken van de kalfjes. Al dit moois van het boerenleven maak je mee op vaderdag. De picknick kun je heel gemakkelijk online (https://www.hoefwoning.nl/bourgondisch-picknicken/picknick-boeken/) boeken.  Mocht het op 19 juni slecht weer, dan kan de picknick gewoon doorgaan, want we hebben een gezellige alternatieve overkapte plek bij onze moestuin ingericht.

Ondertussen…

3 mei 2016
… bereiden we ons voor op de picknicken in onze boomgaard. Wat is er heerlijker dan genieten onder de appel- en perenbomen van al het lekkers uit onze picknickmand? Met uitzicht over de prachtige polders van Maasland en de nieuwsgierige kalfjes op aai-afstand. Zie jij zo’n uitje met je vriendinnen of familie wel zitten, boek dan online je picknick. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Lammetjesdag was een superdag

7 april 2016
Ooh wat hadden we een geluk met het weer! En wat waren we verrast door de blije gezichten van de kinderen en de brede glimlach van menig ouder. Het was een topdag! Wij bedanken alle vrijwilligers en bezoekers voor jullie inzet en aanwezigheid. Zonder jullie was de dag een stuk minder geweest. Onze speciale dank gaat uit naar Laura Beijn (foto’s) en patisserie Holtkamp Maassluis voor de speciaal versgemaakte tompoucen! Natuurlijk zijn er punten die verbeterd moeten worden en daar gaan we volgend jaar zeker iets aan doen. ‘s Wij kunnen nog meer woorden wijden aan lammetjesdag, maar een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Staat er een foto bij die je niet op deze website wilt hebben, mail dan even naar dehoefwoning@gmail.com, dan verwijderen wij de foto meteen.                                                                                                                                                                   

Nog een week…

27 maart 2016
… en dan toveren we de Hoefwoning om tot boerendierentuin. Lammetjes, kalfjes, dwerggeitjes rennen in het rond. Klaar om geaaid te worden. Of denk je van trampoline springen, je laten schminken en marshmellows ? roosteren ? Van deze activiteiten krijg je natuurlijk honger. En wat smaakt er dan lekkerder dan een versgebakken pannenkoek? Of een tompouce ? van Holtkamp (Maassluis)? Op zondag 3 april is het een grote gezellige beestenbende. Zie verder https://www.hoefwoning.nl/lammetjesdag/lammetjesdag-voor-iedereen/  

Volop in voorbereiding voor lammetjesdag

7 maart 2016
En als we dan een lammetjesdag op 3 april organiseren, dan gaan we er ook meteen helemaal voor. Marja en Jolanda en dochter Ella steken hun handen uit de mouwen en schuwen het betere werk niet. In de wagenschuur maken ze met een figuurzaag een attribuut voor lammetjesdag. Zie https://www.hoefwoning.nl/lammetjesdag/lammetjesdag-voor-iedereen/

Nog meer lammetjes

4 maart 2016
Konden we op 23 februari de komst van het eerste lammetje verwelkomen, inmiddels zitten we er op 14. Boer Willem is maar wat trots op zijn kroost! Wil je ook lammetjes aaien en ze zien rond rennen? Kom dan op 3 april naar onze lammetjesdag.

De Hoefwoning heeft uitbreiding!

23 februari 2016
Hoeraaa, voor ons is de lente begonnen. Op 23 februari zijn de eerste lammetjes geboren. Moeder is maar wat trots op haar kleintjes en is niet bij haar kroost weg te slaan. Wil je haar kleintjes bewonderen? Kom dan naar de lammetjesdag op 3 april.    

Hoera

12 februari 2016
De nieuwe website is live! Wij zijn supertrots dat we samen met Marnix Bras (website) en Laura Beijn (fotografie) www.hoefwoning.nl hebben gerealiseerd. En niet te vergeten: wij hebben zin om iedereen op een leuke manier kennis te laten maken met het boeren leven. Onze eerste activiteit is lammetjesdag op 3 april!

Koeien

30 januari 2016
Koeien zijn altijd nieuwsgierig. Deze dames waren zo nieuwsgierig dat ze als eerste richting de camera durfden te lopen. Achter hen zie je dat de andere koeien volgen. Deze dames weten dat het hek naar de stal is geopend en kijken verlangend uit naar het voer dat daar klaar ligt.  

Jong

30 januari 2016
Wij zin niet de enige die het leuk op de boerderij vinden. Ook Ella (l), Seb (m) en Naik (r) kunnen hun lol niet op.
Load more